FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bra fotodag


Innan soluppgången, Hirvensalo 31.1.2009. Foto: Håkan Eklund.

Fem timmar i fält med kamera idag. Härligt. Trots att det var minus femton när jag började och minus åtta när jag slutade, kändes det inte alls kallt. Och kamerorna klarade kölden hur bra som helst. Det var bara en "mishap" i morse när jag råkade andas på sökaren som genast frös och  kunde inte se exponeringsvärden för en stund. Det gäller att kolla hur man andas nära kameran i kyla.

Började med att kolla in isläget här runt ön innan solen gick upp, fortsatte sen till ett fint forsområde 20 km uppströms längs Aura å, där jag också hittade en strömstare. Då fick jag gå tillbaka till bilen och hämta 500 mm, och lyckades få några användbara bilder.

Kul med snö och kyla, ingen självklarhet här "nere" i SW Finland, trots att detta förstås är rena rama Norrland från ett svenskt perspektiv ... Dock ett maritimt, milt och fuktigt klimat pga av närheten till Skärgårdshavet och Östersjön.

Allt är relativt.

Inlagt 2009-01-31 18:51 | Läst 7380 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera