FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT
Brännvinskrydda

Äkta johannesört (Hypericum perforatum). Åbo 14.8.2012. Foto: Håkan Eklund.
Det är väl försent nu ("knopptiden" förbi), men för den som är intresserad att krydda brännvin är johannesörten en bra kandidat.
Följande resept hittas på Reseptcentralen (http://www.receptcentralen.se/drinkar/brannvin-kryddat-med-johannesort/)
Brännvin kryddat med johannesört
Ingredienser (1 portion)
- ½ dl knoppar från johannesört
- 70 cl brännvin (t.ex brännvin special)
Tillagning
- Lägg knopparna i en flaska som rymmer 75 cl.
- Öppna flaskan.
- Häll i brännvinet i flaskan.
- Låt dra i 3 veckor.
- Filtrera bort knopparna.
- Provsmaka, buteljera och låt helst stå några månader innan konsumtion.
Inlagt 2012-08-15 11:58 |
Läst 3982 ggr. |
Permalink

Så sant, jag hade inte ens läst receptet. Ett exempel på bortglömd korrekturläsning ...
Sen så är det ju inte meningen att man i text skall berätta "allt", dvs. att öppna flasken först. Det gör ju att man indirekt idiotförklarar läsaren ...
- Hawk
Ja, det blev kanske väl starkt ...
- hawk
Det finns två snarlika arter av johannesört, denna känns bl.a. igen på de svart prickarna ytterst längs kanten av kronbladen. Den andra arten, fyrkantig johannesörrt, har en "fyrkantig" stjälk, bl.a.
- Hawk