FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

De vita mössornas kväll


Centrala Åbo, Valborgsmässoafton kl. 18.30, 30.4.2013. Foto: Håkan Eklund.

Eftersom jag är ett naturbarn, som helst skulle bo i skogen, drar jag mig ofta bort från extrema människomassor. Som denna på bilden ovan; när gatorna i Åbo fylls till bredden av festande människor med studentmössorna på. Symboler för akademisk status och kunnande.

Min eventuella status och mitt kunnande har inte skaffats via vita mössor och formella symboler, utan via idogt arbete, egna studier och ett brinnande intresse för tingens ordning. Livet igenom. Rätt jordnära från arbete världen över, i olika kulturer.

Att vara nyfiken, att läsa mycket, att följa med samhällsdebatten, att engagera sig och att ha ett lagom IQ (http://sv.wikipedia.org/wiki/Intelligenskvot) för att tänka själv och våga uttala egna åsikter (och att ha tillgång till kanaler för detta), räcker för mig.

Skål för våren och Valborg!

Nr 120/365.

Inlagt 2013-04-30 18:56 | Läst 4795 ggr. | Permalink
Stora folkmassor skrämmer mig, din berättelse däremot känns genuin o äkta. Hilsen. LO
Svar från Håkan Eklund 2013-04-30 20:08
Den är genuin!
:-)
Trevlig Valborg!
- hawk
Bra och lite skrämmande bild.
God valborghelg
/Hans-Åke
Svar från Håkan Eklund 2013-04-30 23:10
Ja, det skulle inte vara så hälsosamt om nån började bråka och ta till "smällare" i en sån samling ...
- Hawk
Oj vilket myller av mössor! Folkmassor är inte min favorit heller, men det blir effektfullt när det fångas på bild. Funderar ibland själv på att bli bonde, det ligger nära i min natur och där har jag mina rötter: Jag tror på brukande i liten skala. Idag ska allt göras så stort och vi gör våld på vår natur istället för att arbeta i samklang med den. "Tankar från kökssoffan" :o) Ha en bra dag/ Elisabeth
Svar från Håkan Eklund 2013-05-07 22:02
Exakt, idag skall allt "industrialiseras", och det medför många tråkiga bieffekter. Slanten har två sidor ...
- Hawk