FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Den goda julen


Julgranen utanför Åbo domkyrka 23.12.2011 kl.15.20. Foto: Håkan Eklund.

Julregn. Grönt gräs. Stockad trafik. Fullt i alla affärer och varuhus. Julbrevet är ännu oskrivet, några enstaka julklappar inköpta - och jag är fullkomligt oberörd av jäkten runt om. Jag bara njuter. 

När jag nyss återkom från en sen luch gjorde jag en sväng via domkyrkan, tog min julkortsbild genom regnvåt sidoruta. På vårsidan kommer det att kännas otroligt att det kunde vara sååååå mörkt redan kl. 15.20 (14.20 svensk t tid ...). I går var det årets kortaste dag, men den var den ljusaste på länge (påfruset, solsken). Idag är det annat. Men må så vara; jag låter det inte beröra.

Här på jobbet är det tomt, alla andra har åkt hem - det är bara en massa flyttkarlar som sliter med att flytta in arbetsbord och hyllor. Vi flyttar nämligen tillbaka till en renoverad byggnad (i ÅA:s humanistkvarter Arken) längs samma Biskopsgata som domkyrkan, och det känns tryggt i dessa juletider Vår kontorsbyggnad är i och för sig ny, men klåpare till byggare hade lagt golvmattor på våt betong, som sen under årens lopp började skapa en massa allergisymptomer och oreda. Ett halvår har det tagit att fixa till det, nu är vi tillbaka.

Idag fick jag också mitt rum i ordning, nu med fåtölj och allt! Jag gjorde nämligen en runda till ett Ekotorg i närheten, hittade en bekväm fåtölj, litet svart bord och en härlig läderpall för 25 euro. Underbart. Eftersom jag står vid datorn vill jag unna mig lyxen att då och då sitta bekvämt med fötterna på läderpallen; min läshörna.

Eftersom jag gör annat i morgon, och tänker hålla mig borta från datorn, vill jag redan nu önska alla bloggläsare en riktigt fridfull, njutsam och god Jul!

Inlagt 2011-12-23 14:54 | Läst 5512 ggr. | Permalink
Önskar dig detsamma!
//Ewa
God Jul på dig själv!
God Jul på Dig med!
En God Jul till dig!