FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Den lilla världen


I frysboxen, Hirvensalo 28 januari 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Nu har det varit fyra dagar med vackert fotoljus, det är säkert nytt rekord sen oktober. Samtidigt har jag varit helt upptagen från tidig morgon till sen kväll, utan chans till fotoutflykter utomhus. Typiskt.

Idag hann jag ta ut hunden en halvtimme innan jag for till ett möte, hade förstås kameran med - passerade ett igenfruset dike med en massa löv på bottnen, under klart vatten med is som lock. Det kunde ha fungerat som ett bra motiv med tid och stativ. Nu blev det bara en snabb bild på frihand.

Det är egentligen ganska kul att tvingas söka motiv i "den lilla världen", dvs i ren och skär vardagsmiljö under vardagsrutiner. En hundpromenad är helt perfekt, då har man tid att titta noga på allt runtom. Varje stubbe eller sten.

Jämför detta med när man åker bil land och rike runt, ser en massa mäktiga motiv, men har inte tid att stanna - för att man vill komma fram från punkt a till punkt b. Jag har kört förbi massor av fina kvällsljusmotiv under veckoslutsresur upp till stugan i Österbotten. Det tar fem timmar att köra dit, vid max. fart - och då orkar man inte stanna för varje potentiellt fotomotiv ...

Inlagt 2008-01-28 21:00 | Läst 6224 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Skriver om

Innehållskategorier

Arkiv