FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Duktiga norrmän


Nederst Natur & Foto nr 4/2018. Överst Dick Forsmans artbestämningsböcker för rovfåglar. Foto: Håkan Eklund.

Det är bara så typiskt; efter en vecka bland rovfåglar hittar jag mig själv fördjupad i en massa böcker om dessa spännande men också svåra artgrupper. Utmanande att både artbestämma och att fotografera.

Rovfåglarna över Georgien gav mersmak.

Fick äntligen idag Natur & Foto nr 4, som kom ur trycket för många veckor sedan. Är imponerad av norsk naturfotografi; i jämförelse tycker jag att finsk dito har gått i stå - inget nytt och spännande.

Bilderna i artikeln ovan är verkligen fina, det är Arnt Ove Josang som berättar om ett tio års projekt med att fotografera berguv (hubro) i svåra ljusförhållanden i fantastiska landskap.

Trots att norska är rätt så lätt att förstå finns det gott om ord som jag inte har någon aning om; Googlar fram en del ord - som t.ex. "pågangsmot" som tydligen betyder "beslutsamhet" ...

Fick också idag med posten Dick Forsmans 544 sidor tjocka bok om artbestämning av flygande rovfåglar. Mäktig.

Inlagt 2018-10-11 16:27 | Läst 319 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Hej Håkan.
Jag har prenumererat på den norska superfotomagasinet "Fotografi". Och uplever att bildkvaliteten är super och mycket bättre än både danska och svenska fotomagasin. Språkliknande, det finns många ord som liknar danska, men det finns några "konstiga" däremellan. "Pågangsmot" vill jag översätta till det danska "gå på mod".
Hälsningar. Erik.

Skriver om

Arkiv