FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En annorlunda valvaka


Gråalsbuskage i skymningen. Pandros 14.4.2019. Foto: Håkan Eklund. Nr 104/365.

Ibland får man vara flexibel, som igår kväll, när det var valvaka och final i damernas ishockey VM att bevaka - både slutade märkligt. Aningen märkligt var också min bevakning; batteriet i datorn var slut så jag satte mig resolut i bilen för att via radion följa med hur det skulle gå.

Till saken hör att förutom el och rinnande vatten, är också radio bannlyst från stugan. Någonstans måste man ju komma bort från världens hank och stör ...

Som sällskap i bilen hade jag handkikaren och en flaska rysk vodka inhandlad i Kostamus för några år sedan, när jag och Lassi Rautiainen kom hem från en tur i Vitahavskarelen med fotokursdeltagare. En vacker flaska i vit porslin, som jag sparat för speciellt högtidliga tillfällen. Som nu. Och vodkan var superb.

Det var riktigt trevligt att sitta där i framsätet med god utsikt över åkrar och fält. Kl. 21 ser jag något i ögonvrån, och vad kommer där om inte en grävling längs skiftesvägen framför! Den stannar upp när den är nära bilen, och tar en liten omväg via åkern, för säkerhets skull. Härligt.

Senare när jag är klar med både politik och olycksalig idrott - passerar en morkulla i mörkret.

Och valresultatet: bra att "Sipilägänget" fick på nosen, han och hans gamla regering var riktiga svenskhatare. Inte för att sossarnas partiledare Rinne är någon krutuppfinnare precis, med sossarna har alltid respekterat oss finlandssvenskar, dessutom har de förståelse för naturvärden. Det parti som jag försöker understöda, trots att de inte begriper sig på naturfrågor, klarade sig som de brukade - enda förändringen att vi fick in en fjärde riksdagsledamot som representerar det svenskspråkiga kustlandet i Österbotten.

Inlagt 2019-04-15 16:22 | Läst 219 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Spännande bild på Gråalen, hils, LO
Snygg bild!

Skriver om

Arkiv