FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En fin dag på kullen


Mr Lars  på väg till Station Nr 2/Shuamta, Georgien 3.10.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 276/365.

Jag och Mr Lars (han kallades så av kunder utomlands när han jobbade för Nokia, globally ...) från finlandssvenska Raseborg (Karis) delade rum under veckan i Georgien. Sen kom vi underfund med att alla "rikssvenskar" i gruppen hade begärt egna rum; och jag som trodde att alla i Sverige var mera sociala än vad vi i Finland är. Kanske det inte alls är så?

Men så är vi ju vana att sitta i bastu, utan kläder ...

Det är ju alltid mera kul att umgås, än att isolera sig, tycker jag. Men jag är väl yrkesskadad efter decennier av arbete där jag levt i symbios med mina kursdeltagare, där vi ofta bott billigt och delat på allt. Under nio år av mitt yngre liv har jag också via utbildning och jobb bott i internatliknande förhållanden, militärtjänstgöring inkluderad.
 
Och nu när min klädväska var försvunnen ett antal dagar öppnade Mr Lars sin väska, och jag fick låna vad jag behövde. Härligt. Tack Mr Lars! Shortsen satt perfekt.

Sen hade vi också bara så förbaskat roligt med en massa "storytelling" från åren utomlands; eller bara sådant som vi hört av andra, som Trumpens "Best ever" ...  Eller Matti Nykänens "Fifty-sixty", t.ex. - a long story. Eller "May be I took, may be not" - en annan (när backhopparässet Matti Nykänen togs av polis vid en trafikrazzia).

Nyttiga uttryck, att skratta åt.

I en grupp finns det ett ansvar hos var och en att bidra till en god och kamratlig stämning, tycker jag. Liksom runt ett middagsbord. Att det inte blir tyst som i ett begravningssällskap. Ibland tycker jag att det är trist att vara vuxen, när så många tar sig själva alldeles för mycket på allvar, att allt skall vara så seriöst. När jag under fem år jobbade med fijianer skrattade vi dagarna lång, trots att vi jobbade med livsfarlig utrustning.

Och vad passerade Station Nr 2/Shuamta under dagen, ja, bl.a. 8000 stäppvråkar, 245 bruna glador, 181 bruna kärrhökar, 142 bivråkar, 109 mindre skrikörnar, 9 större skrikörnar, 5 dvärgörnar, 4 stäppörnar 2 aftonfalkar - och så vidare.

Men utan tubkikare hade jag inga större möjligheter att själv artbestämma rovfåglarna som ofta flög på mycket hög höjd.

Och det var hett i solen. En fin dag. Best ever, nästan  (om det inte varit för avsaknad av optik ...).

Jag ringde Turkish Airlines från receptionen på morgonen, ingen svarade. Gav killen i uppdrag att under dagen fortsätta.
När vi var tillbaka på hotellet på kvällen ringde jag på nytt, och nu nappade det! De hade väskan, men att jag själv måste komma och hämta den! De påpekade att det var Norweigan som hade slarvat, inte de  (Turkish Airlines), att de inte hade skyldighet att leverera till hotellet. Jag får försöka fixa skjuts i morgon, efter "jobbet".

Inlagt 2018-10-08 16:41 | Läst 1021 ggr. | Permalink
Wow vilken syn det ska ha varit! Grymma rovfågelsträck.

MvH
Johnny
8000 stäppvråkar?!! Jösses, tufft