FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En kraftkälla av oerhörd styrka


Hirvensalobacken, Åbo. 4 januari 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Ett stenkast hemifrån finns en liten slalombacke som har en mycket kort säsong i det havsnära Åbo där vintrarna kommer sent. Eftersom inget snöoväder nått fram hit har de nu plockat fram snökanonerna. I morse hade vi äntligen ordentligt med minusgrader (-8 C) och den  temperaturen kunde gärna stanna ett tag.

I kväll skall jag jobba vidare på mina "nyårslöften" som jag skissade ner på planet hem från Madeira. Egentligen använder jag inte termen nyårslöften, snarare en handlingsplan för året. Jag gör helt enkelt upp en enkel plan för olika delområden (familj, jobb, foto, skribentverksamhet, resor, kurser etc.) där jag skriver ner vad jag vill uppnå/förbättra under året. Ganska långt handlar det om att motivera mig själv att optimera det som jag vill få gjort under året.

För mig är det ett sätt att organisera/prägla det undermedvetna att fokusera på de saker som jag vill få gjort. Detta har jag hållit på med i många år, och det funkar hur bra som helst! Vi människor är mycket "lydiga" och programmerbara, något som många inte utnyttjar till fullo.

Att ständigt sätta upp nya mål (vid delmål) är en kraftkälla av oerhörd styrka ...

Inlagt 2008-01-04 15:49 | Läst 5101 ggr. | Permalink