FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ett avslöjande objektiv


Genom lövverket. Åbo 24.5.2012. Foto: Håkan Eklund.

Eftersom jag haft 500 mm gluggen "påmonterad" + monopod en längre tid har jag passat på att ta också annat än fågelbilder. Har kommit underfund med att det är rätt kul att vandra i stan med denna kanon till objektiv och spana in fotomotiv. Kollade in restaurangbåtarna och dess klientel från långt avstånd i kväll, men det blir lätt rätt avslöjande. Med detta tele ser man allt och man vet ju aldrig vem som är ute med vem. För mig känns det mera bekvämt att fotografera människor i helt "främmande" städer och samhällen.

Här (ovan) har jag vandrat i en park ovanför ån, och kollat in några kvarter. Mjukade upp bilden i LR, att allt kantigt matchar bättre med löven.

Lyckades också fotografera vårens första härmsångare som sjöng för brinkära livet uppe i en alm. Också vårens första rosenfink hördes. Säkert har de redan funnits här några dagar, men jag har bara inte rört mig i deras biotoper. Och trastarna har redan flygfärdiga ungar; hur kan en vår bara så där rusa förbi.

I morgon har vi fjärde och sista fotoveckoslutet för Fotoskolan vid Hangö sommaruniversitet. Vi har träffats under alla fyra årstiderna, nu var det meningen att vi skulle dokumentera vår - men med denna värme är det ju redan sommar ... Sen skall kursdeltagarna hålla utställning i juli.

Inlagt 2012-05-24 20:58 | Läst 5629 ggr. | Permalink