FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fantastisk utskärsstad


Åskfronten närmar sig, Hangö udd 30.8.2010. Foto: Håkan Eklund.

Fotomässigt sett är åskväder efterlängtade. Var ute på kvällspromenad i Hangö (med kamera och stativ "i ryggen") när plötsligt ett åskväder tornade upp sig. Solen höll på att gå ner, låg lågt och hittade ett hål i molnen, och med ens blev ljuset mycket spännande! Jag försökte skynda mig upp till några klippor med utsikt över hav och utskär (Hangö stad ligger ute på en udde, i utskärgård), ställde snabbt upp stativ och kamera, hann ta några bilder innen "luckan" öppnades och regnet öste ner ...  Men som vanligt låg paraply och regnkåpa nära till hands.

Det underbara ljuset kom och gick, och allt gick fort. Så är det ofta; gärna skulle jag ha befunnit mig på ett ännu mera strategiskt ställe, men hann inte.

Hangö är annars Finlands "mesta sommarstad"; just nu känns det som att befinna sig vid Medelhavet! Värmerekord, massor med soldyrkare och seglare, fyllda uteserveringar - bara så mycket sommar!

Jag och en kompis håller fotokurs nu under veckoslutet för Hangö sommaruniversitet, och det är en mycket positiv upplevelse. Härliga kursister och helt fantastiska motiv överallt, inom promenadavstånd.

Inlagt 2010-07-30 17:06 | Läst 6517 ggr. | Permalink