FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Färghav i gult


Lövfällning, Moikois, Hirvensalo 27.10.2009. Foto: Håkan Eklund.

Det går alldeles för fort, detta med höst och lövfällning. Fotografiskt sett är det mycket vackert överallt, det skulle bara gälla att hinna med innan alla löv har fallit.

Men ikväll, innan det mörknade släpade jag ut stativ och kamera till granntomten. Jag ser lönnen ovan från mitt arbetsfönster och gillar att löven får ligga kvar en tid. Håller just nu på att sammanställa årets sista nummer av tidskriften Skärgård så det blir långa dagar framför datorn - och alldeles för lite kameratid.

Under veckoslutet hade vi avslutning på vår naturfotokurs (specialyrkesexamen för fotografer med naturfoto som specialisering) som firades ute i skogen i Västnyland. Det blev ett avslutande prov på anpassning, vi åt middag i mörker och duggregn (omgivna av facklor), badade bastu vid en sjö som låg en halvkilometer bort (pannlampsföre) och övernattade i vindskydd - och alla trivdes; jättekul! Utbildningen hittas på: http://www.axxell.fi/sv/enheter/kimito/vuxenutbildning/naturfotograf.html

Hade fältkurs för Artgänget på söndag och då strövade vi omkring med moss-, lav- och svampexperten Esko V i fina marker nära Fiskars. Och just innan vi kom ut ur skogen i halvskymningen hittades björnspillning intill stigen! Det är första gången jag sett spår av björn i södra Finland; kul!

Inlagt 2009-10-27 17:29 | Läst 5026 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera