FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fjortonde timmen


Vid stretchingstubben i hemskogen, Hirvensalo 9.12.2007.  Foto: Håkan Eklund.

Idag har jag väl slagit nytt rekord, jag har ännu inte varit utanför dörren, nu inne på den fjortonde timmen vid datorn ... som jag startade upp kl.06 i morse. Nu är klockan halv åtta på kvällen ... usch ... Men jag har massor av saker att fixa till innan vi drar på julsemester. Om en timme far jag och frun till gymet, så det får lite kompensera bortfallet av frisk luft idag. Alltså inte en enda bild tagen idag, länge sen det hänt.

Bilden ovan tog jag igår, det är en liten fördjupning uppe på berget som ibland under regniga höstar fylls med vatten. Under största delen av året är den torr. Det finns nämligen en stubbe på lagom stretchinghöjd här intill, som jag utnyttjar varje gång vi tar den här rutten - jag vet allt om denna "pått". Och i den här skogsbacken känner jag varje kvadratmeter, en av de fyra olika skogsbackar jag frekventerar med hunden. Denna ligger närmast (ser den från mitt fönster). Det finns massor med bebyggelse runt omkring, men det är sällan jag träffar på någon inne i skogen - som delvis består av brant terräng och en del våtare partier.

Jag har nämligen kommit underfund med att de flesta människor är så förbenat urbaniserade och bekväma, och det är ju tur för en sån som mig. Nästan alla andra föredrar att använda promenadvägen som går runt skogsbacken nedanför. Känns lyxigt att få ha en sån pärla för sig själv, nästan.

Det är många fågelbilder som jag tagit i denhär skogen, kanske framförallt av grå flugsnappare.

Inlagt 2007-12-10 18:32 | Läst 9509 ggr. | Permalink