FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Första snön


Utsikt från Hirvensalo, Åbo 7 januari 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Äntligen första riktiga snöfallet i Åbo, med riktig "köldsnö", ren, torr och vit snö som hade fallit under natten! Härligt. Minst tio centimeter. Under lugna och fina förhållanden.

Satte på datorn klockan nollsju, jobbade intensivt till tio då jag stack ut. Klädde mig varmt, packade in labradoren i bilen och körde ut till ett berg på en udde här på ön för att fotografera första snön i skärgårdsmiljö genast ljussituationen medgav. Underbar känsla att gå i skogen i en helvit värld, och hunden älskar snö. Han rullar runt i snön, plöjer med nosen, rasar omkring som en nyutsläppt kalv på första vårbetet.

Alltid lika trevligt att se öar täckta av vit nysnö, omgivna av mörkt vatten. Den som kommer in till Åbo med de röda eller vita Sverigebåtarna, passerar i sundet bakom ön på bilden. Mot Åbo åker man till höger i bilden. Det var ganska dåligt fotoljus när bilden togs, 400 ISO med bländare åtta på 1/80 s. Nån dag när jag har tid och ljuset är ok  skall jag släpa med stativet för mera "seriös" landskapsfotografering.

På vägen tillbaka passerade en gammal duvhökshona över vägen, gav intryck av en stor och tung fågel.

Skönt att se Åbo i vinterdräkt, synd att snön bara kommer nån vecka för sent. Så här borde det ha sett ut under julen ... Tyvärr lär den inte ligga kvar allför länge, om gamla streck håller.

Fick besök på jobbet av en engelsk kompis som bor och jobbar i Botswana, men har familjen i H.fors. Pendlar mellan södra Afrika och Finland varannan månad. En prestation i sig.

Inlagt 2008-01-07 19:39 | Läst 4417 ggr. | Permalink