FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fotomässan - en höjdare


Mattias Klum berättar och visar bilder. Fotomässan, Älvsjö. 7.11.2015. Foto: Håkan Eklund.

Jag har alltid gillat naturbilder som fyller en uppgift, där det inte bara handlar om ett flöde av tekniskt perfekta bilder utan något särskilt budskap (utöver det visuellt attraktiva).

När Mattias Klum visade bilder inför ett enormt publikhav (hälften utan sittplatser ...) på Fotomässan kände jag en stor tillfredsställelse av att lyssna till en kille med  ett budskap illustrerat med bra bilder. Bara så imponerande att lyssna till en naturfotograf som både kan berätta och fotografera, som kör på substans och som figurerar på en hög internationell nivå där publiken ofta utgörs av statsmän och viktiga beslutsfattare. Bland uppdragsgivarna hittas National Geographic och stora organisationer.

Han uppmärksammade oss på en massa saker som håller på att gå åt fanders med vår planet, dokumenterat i boken "Big World Small Planet - Välfärd inom planetens gränser" med text av Johan Rockström och med bilder av Mattias Klum (Bokförlaget Max Ström, 2015).

Sitter nu bekvämt i en läsfåtölj på Scandic Talk intill mässcentret och läser boken, som verkligen ger en tankeställare.

Inlagt 2015-11-07 22:25 | Läst 975 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Intressant, han är verkligen en sån som försöker o kämpar på, med fantastiska bilder, må fint, LO
Mattias Klum är den som gör mest insatts just nu för miljön vad jag kan förstå.
Vill så gärna höra föredrag av honom blir väl så någon gång.
Gun-Inger

Skriver om

Arkiv