FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fototerapi


I trollskogen. Åbo 31.3.2012. Foto: Håkan Eklund.

Idag hittade jag ett skogsområde som ingen röjt, gallrat, putsat, exploaterat för plånboken - under ett antal decennier. Vilken lycka att i lugn och ro vandra i riktig skog, som just ingen besöker, som inte heller är ett överfrekventerat skyddsområde - som bara finns där för sig själv. Antar att området tillhör en skogsägare som är stadd vid kassa, och inte behöver avverka för ekonomins skull.

Här har jag skogsmotiv för flera år framåt, om skogen får vara i fred. Dessutom var terrängen mycket omväxlande med spännande klippformationer, små sumpmarks"plättar" och berg med vackert knotiga tallar.

Vandrade några timmar i skogen med kameran (+ 60 mm makro) och hittade många detaljer och små landskap. Fototerapi av bästa sort.

Ett tag snöade det (!!!) och det var ganska tyst. Hörde några kungsfåglar, en större hackspett, svartmes och sjungande grönsiska. Skall återvända hit så ofta jag kan, för att se hur våren framskrider. Snart ändras nog ljudlandskapet.

Inlagt 2012-03-31 14:54 | Läst 5669 ggr. | Permalink
Låter helt underbart, det där är en riktig guldklimp. Håller tummarna att det får fortsätta vara orörd/Lotta
Svar från Håkan Eklund 2012-03-31 22:15
Ja, jag kände mig riktigt lyrisk när jag försiktigt tog mig fram mellan stenblocken och trädstammarna. Som att befinna sig i en katedral ...
- Hawk