FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Frostmorgon


Rimfrost i rallarros, Hirvensalo, Åbo 27.10.2010. Foto: Håkan Eklund.

Första riktiga frostmorgon på min ö. Minus fem. Dessutom dimma. Det är ju en bra kombination och tog kameran med på hundpromenaden. Massor med fina motiv överallt. Sen bröt solen igenom och allt det fina droppade till marken på nolltid.

Håller nu på att plocka ihop material för Helsingfors bokmässa. Det är höstens höjdpunkt för en bokälskare. En mässa som inte har så många år på nacken men som vuxit till sig ordentligt; detta är den tionde i ordningen.

Som redaktör för en finlandssvensk tidskrift (Skärgård) så får också jag vara med med "min" produkt, där vi som smakprov delar ut gratisnummer av äldre tidskriftsnummer i en stor monter som heter just det som det gäller: Finlandssvenska Tidskrifter. Trots att vi finlandssvenskar inte är fler än ca 300 000 ges det ut ca 150 olika tidskrifter på svenska i Finland; det kan man kalla kulturell mångfald.

Och trots att jag har bokinköpsförbud hemma (alla väggar och hyllor är fulla ...), vet jag att det inte går att komma hem från en bokmässa utan böcker ...

Inlagt 2010-10-27 13:46 | Läst 5067 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera