FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Giftig


Besksöta (Solanum dulcamara), Kakskerta, Åbo. 1 november 2008.
Foto: Håkan Eklund.

Solglimtar och regnskurar omvartannat idag. Gjorde en eftermiddagstur ut till grannön Kakskerta, parkerade på måfå nära en gammal brygga - hann bara stiga ur bilen när jag fick syn på besksötan som klängde i en fläder. Visste att jag inte hade bild på dessa giftiga bär.

Mulet med mjukt och fint ljus. Såg ett stort och gult hallonblad i bakgrunden, passade in bäret - och klick. Inget speciellt med detta, men blev ändå en artbild som jag känner mig nöjd med.

Just nu är jag "exponerad" i ett diskussions teveprogram om filmen "Varg" (med Kerstin Ekman), men eftersom vi kastade ut teveapparaten i mars när de analoga sändningarna släcktes i Finland - får det vara. Kan säkert kolla in programmet via nätet, när jag känner för det. Kände dock att det mest blev en massa svammel när jag intervjuades i en tevestudio för nån vecka sen; inget att hurra för.

Hellre skulle jag just nu befinna mig i Vårgårda och naturfotofestivalen; ett mysigt koncept. Just nu är det väl middag på värdshuset, sen samlas "innegänget" i klubblokalen i källaren  - där det minglas och smuttas till småtimmarna. Så var det i fjol, och så är det varje år. Nästa höst skall jag se till att jag är där.

Inlagt 2008-11-01 20:13 | Läst 4301 ggr. | Permalink