FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Härligt, Mario B


Gul daglilja, i rabatten. Foto: Håkan Eklund.

Igen höll jag på att glömma "dagens bild"; tur att det finns en paus i halvtid. Närmaste motivet fanns i rabatten utanför dörren, det vill säga "tama" växter som normala naturfotografer inte ens tittar åt. Men jag kallar mig inte för naturfotograf, jag föredrar nog ett bredare motivområde - och stora odlade blommor gör sig bra på bild.

Kände en stor tillfredsställelse när Italien vann över Tyskland i fotobolls EM senaste natt. Jag är en vän av överraskningar och gillar inte när alla sk. experter alltid på förhand är tvärsäkra på vem som kommer att vinna och gå vidare. Och alla har varit säkra på att Tyskland skall vinna - tji fick de!

Det är bra när verklighet och teori inte alltid går hand i hand, att det finns utrymme för det lilla avgörandet, som ingen kunde räkna med, som trotsar statistik och siffernissarnas färdiga uträkningar ...

Men livet går inte alltid på räls, som till 100 procent är förutsägbart. Som Mario Balotellis superfina mål mot Tyskland. Super! Som satte stopp för det lag som skulle vinna EM. Enligt förhandsvetskap och siffror på pappret.

Inlagt 2012-06-29 09:55 | Läst 4271 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Inte bara enligt "förhandsvetskap och siffror på pappret", utan även enligt mångas passionerade fotbollshjärtan.
Det är lätt hänt att glömma dagens bild!
Jag har varit nära ett par gånger men kommit på det i sista stund :-)

Det blev en härlig bild på liljan!

Mvh.
Fredrik
Visst är det härligt uppfriskande när det inte är förutsägbart. Viva Latinos!
//ewa