FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Härligt med energi


Färjan i ån. Aura å, Åbo 25.2.2013, kl.17.45. Foto: Håkan Eklund.

Inser vilken lycka det är att inneha energi. Är uppstigen efter en rejäl virusattack och kände idag hur skönt det är att igen ha massor med energi. Hade en lång dag, här en kort paus i skymningen innan det bar iväg till ett årsmöte (och passade på att ta dagens bild).
Bara skönt med positiv brådska.

Kom hem 2o.30, kopplade av med en kort tevestund med Jan Guillou-intervju på Yle Fem och fortsätter på datorn med annat jobb. Hellre såhär än att ligga på soffan som ett stycke hjärntomt materia ...

Har läst massor om (och av) Jan G; en journalistisk yrkesman med ryggrad. Som förstås många inte gillar ...
Men så är det med folk som vågar vara, som tar sitt utrymme. "Hur man än är kan man ändå inte vara alla till lags" - heter det.

Så här har någon sammanfattat honom på Wikipedia:

Jan Oskar Sverre Lucien Henri Guillou, född 17 januari 1944 i Södertälje, är en svensk författare och journalist. 1973 blev Guillou rikskänd när han tillsammans med kollegan Peter Bratt i den så kallade IB-affären avslöjade att det i Sverige fanns en hemlig organisation inom underrättelsetjänsten som riksdagen inte kände till. Då avslöjandena ansågs skada rikets säkerhet dömdes Guillou, Bratt samt deras källa, den tidigare underrättelseagenten Håkan Isacson, till fängelse (för spioneri). Dessförinnan hade Guillou skrivit rapporter mot betalning åt KGB, enligt honom själv i syfte att infiltrera organisationen.

Bland Guillous mer kända verk återfinns romanserien om underrättelseofficeren Carl Hamilton, romantrilogin om korsriddaren Arn Magnusson samt den delvis självbiografiska romanen Ondskan om livet på en internatskola.

Guillou är även verksam som kolumnist, på senare år främst i Aftonbladet. Han har i flera omröstningar bland den svenska journalistkåren framröstats som en av Sveriges viktigaste opinionsbildare.

Nr 56/365.

Inlagt 2013-02-25 21:51 | Läst 3486 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Även jag är svag för "rikspösmunken" Guillou. Det retar många att han tar den plats som hans kompetens medger.
Svar från Håkan Eklund 2013-02-25 22:30
Det kan jag väl föreställa mig!
- hawk