FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Hittade hem


Första dagen hemma. Hirvensalo, Åbo 22.3.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 81/365.

Gjorde ett eftermiddagsvarv i närområdet för att spana in eventuella flyttfåglar. Noll. Körde hem via matbutiken ; vid kassan märkte jag att kreditkortet var borta ... ni vet hur det känns ... hade som tur kontanter.

Kom alltså hem med svansen mellan benen, utan fåglar och utan kreditkort. Men se,  då dimper det ner en fågel från skyn som far raka vägen till grannens fågelmatningsplats under en tät gran, fem meter från min bilparkering. När jag steg ur bilen flög den undan en bit, så att jag kunde ta en bild i bättre ljus :-)

Det var vår "egen" ringduva, som varje år har sitt bo i den täta granen. Välkommen hem!

Inlagt 2018-03-22 19:19 | Läst 1194 ggr. | Permalink
Den svartvita bakgrunden lyfter fram duvan väl!
Där sitter den väldigt fint och kul med en återkommande individ. HOppas du hittade kreditkortet.
Hälsningar Lena
Visst är det trevligt! Ringduvan blev min första 'vår-art' i år.. och så är det ofta, dom är alltid tidiga! Men jag gillar inte att dom varje år vill bygga ett bo på min balkong.. i en blomkruka.. om dom var lika renliga som Starar så skulle det fungera.. men inte duvor.. även om just Ringduvor är extra fina!
Hälsn!
I Skåne har vintern varit så sträng att "mitt egna" ringduvpar varit borta tillfälligt, annars är de här hela vintern, om för några dagar sedan tillsammans med ett par turkduvor som också häckar här hemma. De är fina.