FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Hittat i en plånbok


Innehållet i en 12-13-årings plånbok. Pandros 18.7.2017. Foto: Håkan Eklund. 199/365.

Hittade en gammal plånbok som jag hade som trettonåring (1964); inga pengar hittades (hade väl sällan ...) men däremot en massa samlarkort om Beatles och olika bilmodeller från Jenkki-tuggummin.

Ett urklipp om Cassius Clay som just då undertecknat ett kontrakt att boxas mot Sonny Liston under 1964, poänglista från vinterolympiaden i Innsbruck 1964 (Finland 68 nationspoäng, Sverige 60) samt biljettkvitto från lantbruksutställningen i Kauhava 7-9.8.1964.  (I Kauvaha fanns en "skola för stridspiloter"; hembyn låg inom deras övningsområde - spännande att titta på hur de övade.)

Träpistolen (som inte fanns i plånboken ...; dock i samma pryllåda) hade jag gjort själv, behövdes för lekar med kompisarna ("Tjuv och polis", etc.). Pappa gillade inte att vi lekte med vapen, trots att de var på låtsas (kriget hade ju slutat bara två decennier innan ... ).

Vi hade därför en egen vapengömma för våra hemmagjorda "vapen". De flesta "leksaker" som vi hade som barn, hade vi gjort själva! Också grävmaskiner, bilar, traktorer ...

Jag hade fyllt tretton under sommaren 1964, året innan jag blev intresserad av fåglar - som har gett ett stort innehåll under resten av mitt liv.

Hörde förresten en sjungande videsparv igår = nr 191 i år.

Inlagt 2017-07-18 19:41 | Läst 1152 ggr. | Permalink
Oj, vad intressant! Rena skattkistan att hitta dessa gamla föremål.. Själv var jag 8 år 1964 och fick uppleva Beatles hela framgång.. och det var mycket som var hemsnickrat även på min tid, mycket pilbågar av naturliga slanor med tvinnad 'Björntråd'.. mycket kojor och annat.. Kul!
Hälsn!
Hej Håkan.
Det är roligt med sådana berättelser och nostalgi.
De flesta av mina barndom saker är försvundet när vi flyttade så mycket.
Men jag har så samlad och räddat många saker genom min ungdom - och ålderdom säger min fru :-)
Har just skrivit några inlägg om någon av fallen.
Med vänliga hälsningar från Erik / DK
Fin bild och bra berättelse. En hittad plånbok och vips är du drygt 50 år tillbaka i tiden!/ Björn T