FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Hur många tänker drunkna ...


Ur blomsterrabbatten vid trappan, Hirvensalo, Åbo. 23 juni 2011. Foto: Håkan Eklund.

Att det är midsommarafton i morgon är nästan svårt att förstå; det är ju inte länge sen snön smälte ... känns det liksom. Men min relation till alla upphaussade helger (typ jul, nyår, påsk, Valborg, midsommar) har alltid varit dämpad och neutral.

Kul med helger, men inget att stressa över och absolut inget att ha överdrivna förväntningar  kring. Då blir de ju bara jobbiga, och det är väl inte meningen? Men så har jag (och fru A) inte heller gillat att fungera som flockdjur; vi föredrar att köra vårt eget "spel" i alla väder, att gå våra egna stigar,  oberoende av vad andra tycker och tänker.

Och att regn lovats till midsommar (just nu i skrivande stund nådde regnet Åbo ...) stör oss inte alls, då kan man ju mysa framför brasan i torpet med något läsvärt och ett gott vin. Till exempel.

Få se hur många som kommer att drunkna under helgen? Jag minns ännu radiorösten i ett "musikpratarprogram" inför midsommar för många år sen som i slutet på programmet högtidligt tog farväl av "alla ni femton som kommer att drunkna ...". Och visst. Efter den midsommaren låg drunkningsstatistiken i den storleksklassen.

I morse innan jag for till jobbet tog jag in några blommor ur rabatten, efter midsommar har de blommat ut. Kunde inte låta bli att gå nära med kameran.

Trevlig Midsommar alla FS-bloggare och -läsare!

Inlagt 2011-06-23 11:20 | Läst 3498 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Låter som ni lever efter sunda tankar du och din fru!!! Glad midsommar till er med!
Mvh Marie
Svar från Håkan Eklund   2011-06-23 12:38
Vi försöker.
Jag brukar leva efter devisen: "Why be normal when you can be yourself" (bildekal i Australien ...).

Skriver om

Innehållskategorier

Arkiv