FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

I Trumpträsket


Mitt  favoritställe i Dupont Circle, Washington-Trumpträsket D.C. 2.12.2015. Foto: Håkan Eklund.

Min oktoberkolumn (2016) i Vasabladet handlade om funktionell kreativitet; så här avslutades kolumnen, som är kopplad till bilden ovan (kan föreställa mig att hon INTE röstade på den trumpna Trumpen):

- - - "Eller varför inte kombinera en lässtund med nyinköpt bok och en kopp kaffe/ett glas vin som i Kramerbooks & Afterwords Cafe (http://kramers.com/cafe) i Dupont Circle i Washington DC. Favoritstället under en kort vintervecka i staden som öppnade tidigt och stängde vid midnatt. Ett bokhandelskoncept som gärna kunde testas också i Finland. Kunder som bläddrade i sina nyinköpta böcker vid bardisken, ensamma eller i samtal med andra, en sen höstkväll såg bara så trevligt ut. Ett koncept som också skulle passa hos oss, exempelvis på Sverigebåtarna.

Jag vet inget tråkigare än att resa dagtid mellan Åbo och Stockholm (trots fin utsikt vid bra väder) på fartyg som stannat i utvecklingen beträffande programalternativ, som tror att alla resenärer njuter av att lyssna till en massa wannabe sångare i Karaokebaren eller annat som bara kretsar kring billig underhållning. En salong med ett ordentligt skeppsbibliotek/laptop arbetsutrymme och bekväma läsfåtöljer skulle gillas av många: gärna med ett Kramerbooks-stuk (bardisk) som dessutom skulle gynna den businessgenre som alltid präglat färjtrafiken.

Som det nu är, är dessa flytande kryssningsbåtar kulturmässigt urvattnade och -fattiga."

Inlagt 2016-11-17 19:09 | Läst 1215 ggr. | Permalink
Det skulle bli mitt favoritställe också, det ser jag direkt på din bild Håkan :-) / Björn T
Håller med till fullo, båtar med billig underhållning o en massa fyllehundar är ingen höjdare - bra bild! LO
Jo drömma om resan som den var med anslutande tåg österut i Åbo