FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Idioter finns


Domkyrkan, Åbo. 11 april 2012. Foto: Håkan Eklund.

Skulle det ha varit första april, skulle jag ha trott att detta är ett aprilskämt. Men det är det inte.
Alltså, idioter existerar - som tydligen saknar vett och anständighet. Det handlar alltså om ett uttalande från medlemmar i det populistiska sannfinska partiet som börjar låta som fläktar från tredje riket. Det är alltså samma parti som också hatar oss svenskspråkiga i Finland.

Notisen nedan är plockad från nyhetssidan:http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=242587

"Den sannfinländska riksdagsledamoten James Hirvisaaris assistent Helena Eronen föreslår obligatoriska märken som kunde bäras på ärmen, för utlänningar som bor i Finland.

Märket kunde informera polisen om personens etniska bakgrund, och polisen skulle då inte behöva fråga om deras identitet, skrev Eronen i en blogg i tidningen Uusi Suomi.

Bloggen lades ut på webben vid lunchtid, men har nu plockats bort. Här hittar du blogginlägget!

Märket kunde se olika ut beroende på personens bakgrund. Muslimerna kunde ha en halvmåne, ryssar hammare och skära, kambodjaner en landmina och amerikaner en hamburgare. Personer som hör till sexuella minoriteter kunde bära en regnbåge och också finlandssvenskar kunde bära ett speciellt märke, skriver Eronen."

Inlagt 2012-04-11 22:07 | Läst 2806 ggr. | Permalink
Låter verkligen som gamla nazisttankar - är ju ingen större skillnad på detta och nazisternas judestjärna eller davidsstjärna som jag tror är den rätta benämningen , tycker dock detta är värre då man numera är ganska upplyst om vad det kan leda till ...
Låter faktiskt som ren idioti ...
James? Vad är det för namn på en Sannfinländare? :-)

I övrigt är det bara att beklaga. Tyvärr är är det ju inte bara själva politikerna som är så korkade, någon har ju röstat dit dem också...
Hej,
låter verkligen vansinnigt och långt över gränsen för vad som borde var acceptabelt! Skapar detta någon debatt i Finland och får hon lämna sitt uppdrag?

Förhoppningsvis så är ju sådan här idioti självreglerande i en demokrati...

Mvh
/Johan E
Det här var ju snudd på roligt, på något vis. Själva förslaget känner man inte igen från den rikssvenska vardagen (vad jag vet), men nog finns det ett parti här också vars företrädare har ibland tenderat att falla in i rätt så märkliga resonemang och förslag.
När den här typen av politiska grupper börjar uppträda "rumsrent" blir de svårare att genomskåda, då finns det anledning av oroa sig ordentligt.
Att bära judestjärnan var en Svensk ide som framfördes till Tyskland som tyckte det var en bra ide.
Så det var vår förtjänst att det blev så.

Svenska ledare tyckte det vore väldigt bra om man kunde se vilka som var judar + att socialdemokraterna ville ge fredspriset till Hitler.

Så innan du skriver borde du kolla upp historien.
Mvh Micke
Undrar vilket märke idioter skulle ha på armen i så fall, en trasig glödlampa?

Ha det gott! /Thomas
Ifrågavarande blogginlägg är ett klart fall av sarkastiskt skriveri (jag läste originalet) och var knappast menat att tas på allvar. Skribenten kan förvisso anklagas för dåligt omdöme och brist på smak, men reaktionen har enligt min mening varit överdriven.