FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Inte så lätt


Bladstudie, Hirvensalo 25.8.2009. Foto: Håkan Eklund.

Inspirerad av nybörjarturen med vårtbitaren för några kvällar sen har jag nu aktivt börjat lyssa mig till dessa skojiga insekter, men de är allt gäckande.

Igår kväll kollade jag in några högljudda exemplar, men de visade sig befinna sig uppe i en tätkronad silverpil här utanför vårt radhus, och hur jag än spanade så fick jag inte ens syn på dem. Jag kände mig verkligt korkad som inte heller kunde artbestämma dem via lätet. Måste snabbt få tag på min vårtbitarbok (Sami Karjalainens) som har en cd-skiva instucken i pärmen med alla läten inspelade, som jag inte ens lyssnat på... Ännu.

Alltså det blev inga vårtbitarbilder, gjorde istället en tafatt lövstudie i den fina kvällssolen. Men det var igår, när svenska kungaparet var på besök här i Åbo. Idag har det varit mörk som på hösten, och ikväll har det både åskat och regnat.

Ordentligt.

En liten förvarning om att sommaren kanske börjar lida mot sitt slut.

Inlagt 2009-08-26 21:23 | Läst 6093 ggr. | Permalink