FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Kul att plåta människor


I kälkbacken, Åbo. 25.2.2009.  Foto: Håkan Eklund.

Idag har det småsnöat under hela förmiddagen, mysigt. Hoppas bara att det inte övergår i regn. Det är ju riktigt kul med en ordentlig snövinter här nere i SW-Finland. Senaste vinter var ju regnig, dimmig och grön.

Igår passade vi på att från jobbet tillbringa halva lunchtimmen i en kälk- och pulkabacke ett stenkast från kontoret. Skojigt att fotografera människor i rörelse, och gärna sådana som man känner. Det är ju inte helt lätt att fotografera främmande människor på nära håll; det är många som inte gillar det. Kanske en orsak till att det finns så många naturfotografer ...? I naturen behöver man ju inte fråga om man får plåta.

Här är det Satu som kommer kastande i en stilren åkning, och hon ser ut att gilla fartens tjusning. Jag börjar förstå fotografer som fotograferar sport; det är ju som att fånga fåglar och djur i flykten - men med härliga minspel. Kanske borde jag lite mera försöka mig på sånt; åtminstone är det ju bra kameraövning!

Annars: strax innan midnatt (senaste natt) gjorde jag ett kort besök med hunden i Uggleskogen för att lyssna på en kattuggla som tydligen har etablerat revir. Härligt att höra det spöklika ropet. I morse när jag gick dit på nytt hittade jag en lämplig skogsduvholk just i den dunge där ugglan ropade. Kanske den  lagt beslag på holken för häckning? Skall bli kul att följa med.

Inlagt 2009-02-26 11:44 | Läst 8490 ggr. | Permalink