FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Länge leve BioFoto


Vid kanten till Sahara, Matmata 14.3.2010. Foto: Håkan Eklund.

Idag låg då äntligen Naturfotografen nr 1/2010 i postlådan, och jag känner en enorm beundran för alla ni Biofotingar som kämpat för att bibehålla Naturfotografen som en självständig medlemspublikation!

Det är precis som Anders Todal Jenssen skriver i artikeln "Lenge leve Naturfotografen!", en egen publikation är den bästa ambassadör en förening kan ha. Det är likaså viktigt att naturfotomedlemmarna har en egen kanal till en icke-kommersiell publiceringsarena.

Det som skedde sommaren och hösten 2009 skall vi nu försöka glömma, och jobba vidare med att bygga ut Naturfotografen till en intressant och värdefull medlemstidskrift.

Och ni som inte har tillgång till Naturfotografen, ni skulle se Ivar Björkdalbakkes mäktiga bilder i svartvitt, de ÄR bara så fina!

Till stora delar är layouten bra, med många stora bilder, ofta hela sidor och många utfallande ut i kanterna. Bilder av fotografer för fotografer i egen fotopublikation skall vara stora och synliga; vad annars?

PS Bilden ovan är tagen nära stället där grottfolket (på bilden nedan) bor; nån kilometer till vänster om bilden, i denna typ av terräng.

Inlagt 2010-03-24 21:17 | Läst 4360 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Är medlem och läser tidningen - den är kanon och vi ska vara rädda om den.
//Leif