FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Latmansresa


Vatikanens pelarsal, Rom 15.3.2019. Foto: Håkan Eklund. Nr 74/365.

Detta är en bild som förleder, precis som om allt skulle vara lugnt och stilla. Så är det inte alls.

På ena sidan av pelarsalen en livlig trafik med synnerligen högljudda utryckningsfordon som passerar då och då, och med ett sådant (o)ljud att det är bäst att sätta fingrarna i öronen.

Bakom pelarna till vänster ringlar sig köer med tusentals människor som får vänta i timmar innan de kommer in i Peterskyrkan i Vatikanstaten.  Det har vi inte tålamod med. Senaste gång vi var här, var det likadant. Vi avstod från allt det fina.

Och sen alla dessa månglare som skall försöka prångla ut allt möjligt, som aldrig lämnar en i lugn och ro. Skönt att inte ha denna miljö hemmakring ...

Tack och lov finns det smala gränder med färre människor, där man i lugn och ro kan sitta med ett glas rött, eller ett stop svalt, härligt öl, och bara följa med livet omkring. Miljöer som är gjorda för fotografering. Ändå har jag nöjt mig med fem exponeringar idag.

Inlagt 2019-03-15 17:04 | Läst 894 ggr. | Permalink
Å Rom har så mycket att se och fotografera ! Jag var där för många år sedan i januari. Det var en bra tidpunkt för köerna till Vatikanen var inte så långa.

Hälsar
Eva