FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Liemannen väntar


Hämtning på gång. Åbo 29.8.2014. Foto: Håkan Eklund. Nr 241/365.

Det är nog svårt att respektera ett land och en ledning där inte ens anhöriga till ryska soldater får reda på vad som hänt/händer med deras söner/män/pojkvänner som "är på semester i östra Ukraina ...".

Så beter sig inte riktiga militärer; detta låter mera som ett rövarpack.

Och att ständigt bli överöst med uppenbara lögner från herr Putin och hans hantlangare får en att må illa. Till och med under kristallkronor bland andra statsmän, inför tevekameror, står han och ljuger. Hur täcks han?

Räckte det inte med Stalin och hans bödlar. Putin är "old school" som glömt sig kvar i Sovjetunionens dunkla instängdhet, där alla medborgare var fångar i sitt eget land. När den lögnen inte längre funkade och unionen ramlade i bitar trodde många av oss att nu blir äntligen Ryssland ett anständigt land, där man fokuserar på utveckling och öppenhet. Tji fick vi.

Att enskilda individer kan göra så mycken skada för så många är hårresande, och de är oftast män ...

Det europeiska informationssamhället som har gått ljusår förbi den ryska "massan" (som helt stagnerat i utveckling) och inte fattat att där lurar en fara. Den ryska massan har en informationskanal (på ryska), Putins, som har en helt annan agenda/sanning än resten av världen.

Här kommer våra västeuropeiska värderingar till korta.

Vi har i vår "visdom" trott på det goda, på demokrati och diplomati, att vi inte ens har trovärdiga arméer längre (Europa är helt beroende av USA när det gäller försvar ...).

Nu leker Putin katt och råtta med oss, precis hur han vill.

Inlagt 2014-08-29 10:54 | Läst 4802 ggr. | Permalink
Ja, puh...när ska det ta slut med eländet

Marianne
Bra skrivet, o nog sant tyvärr! Hils, LO
Du har rätt Håkan Putin är Katten vi råttan Bra skrivet Ha en trevlig helg : ) // Gert