FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Märkliga tider


Ljusen från Åbo hamn. 25.3.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr85/366.

Mina far- och morföräldrar upplevde två världskrig, mina föräldrar ett (trots att det senaste delas in i tre: vinterkriget, fortsättningskriget och Lapplandskriget).

Ofta brukar jag tacka lyckan för att ha fått växa upp och leva i fredstid, i ständig tillväxt.

Nu är det slut på det senare, och plötsligt lever vi i något okänt och hotande. Som gäller hela världen. Hela mänskligheten.

En ständig tillväxt är osunt i sig, som inte våra naturresurser klarar av. Men - att omges av ett dödligt virus (med ett skumt ursprung ...) som inget biter på, som vi inte vet hur länge det kommer att cirkulera - känns olustigt.

Inlagt 2020-03-25 19:26 | Läst 290 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Håller med, det är verkligen på riktigt nu känns det som, och inget verkar dom veta egentligen om viruset, tidigare har det varit spårbart till olika djur, men här famlar man i mörkret, mycket obehagligt. Samtidigt tål ju inte vår vinstinriktade ekonomi den minsta motgång, några dar utan inkomst, sen får folk sparken. Ja detta är bara början, vi får bita ihop o kämpa på, men jag känner ångesten knacka på när jag tänker på mina barn, om dom skulle bli av med sina jobb tex eller insjukna såklart. 27 läkare i Italien har avlidit i Corona, ruggigt.
Bilden står i skarp kontrast, mycket lugnande o vacker. Ha det, LO
Vacker bild!

Intressant text o kommentar, jag avstår för att det inte ska spåra ur helt och lämna fotosfären.
Bra skrivet, precis så där är det! Allt känns så osäkert.. även om det inte går någon nöd på mig, just nu i alla fall.. Framtiden vet man normalt väldigt lite om, men just nu vet man otroligt lite om den!! Fin bild här också, med lite bling..
Hälsn!