FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Märkligt


Utsikt från Hirvensalo, Åbo 22.2.2009. Foto: Håkan Eklund.

Igår kväll kom snön, riktigt ordentligt för att vara Åbo. Minst 15 cm, och det är mycket här. Samtidigt försvann isen! Tydligen tyngde den kladdiga snön ner isen, vilket visar hur förrädiska isar är som bildats sent. I gryningen i morse och i solnedgången gjorde jag några fotorundor på ön, det fanns  massor med intressanta motiv. Allt ser ju så annorlunda ut efter ett snöfall.

Pä vägen ut till mina berg körde jag ner till motorbåtsmacken, för att ta några bilder av nybyggen på fastlandssidan. Om några år har vi väl också sådana där tegellådor på vår sida också? Politikerna i Åbo håller just nu på att bolla med en delgeneralplan som skall tiofaldiga befolkningen ute på våra tre öar (Hirvensalo, Satava, Kakskerta) med byggstart från 2015. Det är på tok för mycket med en bro (men sen bygger man förstås fler ...). 

Kanske det är dags att dra vidare då? Längre ut från Åbo finns det massor med "glesbygdsöar" där det finns mera utrymme, eller kanske man borde dra ner till Fiji? Jag håller just nu på att återetablera gamla kontakter till dessa mysiga öar; sen hemkosten 1989 har vi inte varit tillbaka till Söderhavet.

Inlagt 2009-01-23 19:33 | Läst 4104 ggr. | Permalink