FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När det flyter I


Svärmors gardin. Åbo 29.10.2016. Foto: Håkan Eklund. Nr 303/366.

Heikki Willamo träffade jag för första gången i februari 1999. Vi hade lyckats få honom som bildvisare till vår lokala naturförening i Åbo och jag mötte honom på en bensinstation utanför stadens  centrum, för att sen guida honom till rätt ställe inne i stan.

Och jag minns väl min första reaktion när han kom igång: äntligen en bildvisare som har en berättelse! Han pratade ledigt om sitt ämne, Hökskogen, som hans bok hette, som kom ut på svenska hösten 1998, medan (dia)bilderna rullade på.

Igår kväll kollade jag in hans bildvisning på en lokal fotoförening i grannstaden Pargas, jag har ju sett hans bildvisningar flera gånger per år de senaste åren (jag burkar engagera honom för mina fotokursdeltagare) och kan hans bilder och berättelser, men ändå njuter jag lika mycket varje gång.

Sen när jag kom hem satte jag mig vid datorn och skrev den artikel om honom som jag i månader tänkt göra, för BioFoto Finlands årsbok 2017. Jag har anteckningar i massor från hans tidigare bildvisningar, som jag tänkt använda som bas för min artikel. Nu plockade jag inte ens fram pappren, nu bara flöt det - efter att ha lyssnat på Willamo 1,5 h. I Pargas. Så går det när frekvensen är den rätta, och "the mind setting".

Inlagt 2016-10-30 20:16 | Läst 3490 ggr. | Permalink
Detta var en väldigt fin gardin, må jag säga..
Hälsn!
Svar från Håkan Eklund 2016-11-01 14:05
Håller med; stilrent mönster.
- hawk
Ibland är "naturen" närmare än man anar..och Pargas !! där var min far och sprang orientering en gång för länge sen, enda gången han var utrikes..
Mv/G
Svar från Håkan Eklund 2016-11-01 14:05
Världen är liten ...
- hawk