FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När man inte hinner


In the trunk. Åbo 29.10.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 302/364.

I framsätet på bilen har jag alltid anteckningsmaterial, att jag snabbt kan skriva ner en rad när något ogjort dyker upp i huvudet. Bilen är ju ett bra ställe för att samla tankar, det har många kommit underfund med. Men ibland är mina bilanteckningar oläsliga ...

På dagens lista står bl.a. siffran 365, som skall påminna mig om att komma ihåg att ta "Dagens bild". Ok jag har ju missat en dag (12.5), så det lär ju i bästa fall bli högst 364 dagboksbilder i år, men allt som är över 360/år anser jag godkänt. Detta är ju ändå bara ett race för en själv, att hela tiden hålla upp ögonen för potentiella bilder. Ett träningspass.

Jag har haft ett antal "utryckningar" med bilen idag, har spanat efter motiv, men inte tagit mig tid att stanna för att fotografera. Men när jag levererade en fototavla som skall till en BFF-utställning i Jakobstad nästa vecka tänkte jag att det är väl bäst att ta en bild av den - så är det gjort. Alltså rev jag upp paketet i "bakluckan" och knäppte en bild, och tur var väl det. Nu är det redan halvmörkt, och jag är fortfarande fast vid datorn utan utsikter för annan fotografering.

Och jag har inte tid att börja "pynja" med stativ och mörkerfotografering i kväll. Skall ta flyget till Göteborg och  naturfotofestivalen i Vårgårda tidigt i morgon, och det är massor som måste fås gjort innan dess ...

Men natten är lång.

Inlagt 2015-10-29 15:43 | Läst 3651 ggr. | Permalink
Ha det mysigt i Vårgårda ...
Är Magnus fortfarande med....
Gun-Inger
Svar från Håkan Eklund 2015-10-29 21:08
Hej, nej, jag tror att Magnus inte längre är med. Tiden går ...
- hawk