FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Njuter


Buddy njuter av havsluften. Hirvensalo, Åbo 29.1.2009. Foto: Håkan Eklund.

Är det något ställe som Buddy gillar, så är det just det här havsnära området med tallskog, klippor, snö (just nu) och frisk havsluft. Här finns säkert nya dofter och meddelanden att dra i sig, han kan sitta långa stunder och bara (till synes) njuta.

Samtidigt är detta ett livsfarligt ställe, med mycket branta stup och ibland med förrädisk is under snön. Stiger man på ett sånt ställe kan det sluta mycket illa. Jag har alltid halkskydd under "bootsen" och aktar mig för att gå för nära kanten om det inte finns skyddande träd eller buskar i närheten. I fjol trampade jag på ett sådant ställe, med is under nysnön, och jag trodde att jag skulle slå mig själv och mina två kameror fördärvade ... (dock inte intill stupet).

Och jag är positivt överraskad övar att hunden också förstår att vara försiktig, han undviker att gå alldeles nära kanten.

Här finns en stationär rödräv, det är alltid massor av spår på isen nedanför och för några dagar sedan såg jag när räven tog sig över isen till en annan ö. Kanske det är räven som Buddy har vittring på?

Inlagt 2009-01-29 14:44 | Läst 8182 ggr. | Permalink
Bilden är otroligt fin med hunden som njuter. Han är en riktig färgklick i bilden. Varmt mot det kalla. Fint.
/Lena
Vilken underbar bild och känsla...