FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nostalgi


Första året under samma tak, Karperö, Korsholm 1977. Foto: Håkan Eklund (självutlösare)

Ok, igår gjorde jag nytt rekord. Kl.08.05 traskade jag in på Stockmanns varuhus i Åbo för att köpa min  första skanner (CanoScan 5600F)! Och i kassakön stod redan fem andra köpare med samma skannerpaket i nypan ...  Alltså tidigt en lördagmorgon när man egentligen ännu borde ligga och dra sig, eller vara ute i fågelmarkerna ...

Varuhuset har hela veckan haft s.k. "Galna Dagar" när de säljer massor av produkter till specialpris; och jag hade fått för mig att denna skanner vill jag ha; den kom till försäljning på lördagen, kl.08 ...

Har nu testkört skannern, är hittills nöjd  och förvånad över hur lättanvänd den är. Råkade ha en papperskopia av bilden ovan på bordet, som fick bli första testbilden. Historisk bild i sig. Har själv kopierat den i ett mörkrum som jag hade inrett i en gammal skrubb i den vindsvåning där jag hyrde min första bostad hos en 80-åring. Huset låg naturskönt intill en fin fågelsjö (Karperö träsk) utanför Vasa.

 Året är 1976 och jag har just börjat mitt första jobb hos Oy Wilh. Schauman Ab (skogsavdelningen); blivande fru A har flyttat in hos mig och prylarna ovanför visar att jag just kommit från militärtjänstgöring (obligatorisk i Finland) vid Åbo flottstation (prylarna: sjökort över Skärgårdshavet, hänglåset till mitt skåp, en hemgjord hatt som vi hade på när vi muckade, en skylt med olika varningssignaler som vi hade på båten).

Och blivande fru A träffade jag på ett studentdisco i Åbo under min nästsista kvällspermission; det mötet blev upptakten till en lång och positiv historia som fungerar utmärkt än idag.

På bilden är vi bara 33 år yngre ...

Inlagt 2010-04-18 21:23 | Läst 6708 ggr. | Permalink
Vilken skön Burt Reynolds-look du hade. Såna här bilder är ju ovärderliga. Om inte annat för en själv och det är ju det som gills
Svar från Håkan Eklund 2010-04-19 20:52
Så sant, via bilder återkallas "the past" på ett mycket levande sätt!

h. Hawk
Detta skulle kunna vara en bild av mor och far, hajade faktiskt till över det! Härlig bild!
Svar från Håkan Eklund 2010-04-19 20:53
Kul!

h. Hawk
Fantastiskt skön bild!!!
Svar från Håkan Eklund 2010-04-19 20:57
Är själv också förvånad över att vi ser så "seriösa" ut och visar den uppställda kameran en sån respekt ... Dokumentärt sett en värdefull familjebild. En bild berättar verkligen mycket, speciellt för bildägaren.

h. Hawk
Jag sällar mig till hyllningskören över bilden. Burt Reynolds var det! :-)

För övrigt är du att gratulera till (hittills) 34 års gott förhållande. Inget är som en riktigt livskamrat.

Jag har själv prövat en massa olika scannermärken under årens lopp och har nu en Canon, den avgjort bästa. Så om och när det blir en ny ligger Canon avgjort bra till.
Svar från Håkan Eklund 2010-04-19 20:58
Skojigt det där med Burt R; när vi tillbringade ett halvår i USA och Canada 1980-81 kallade många mig för just Burt R (speciellt på Manhem Club i Bronx, som var en skandinavisk klubb).
Då började jag odla helskägg, som jag egentligen haft ända sen dess ...

h. Hawk