FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nu får det räcka


Alpäng i Alpbachområdet, Österrike. Juli 2009. Foto: Håkan Eklund.

... med alpbloggandet.

Med några dagars distans till alpveckan börjar intrycken sätta sig. Och jag har redan börjat träna för nästa! I tre dagar har jag inkluderat slalombackens brantaste del i hundpromenaden. I morse lade sig hunden demonstrativt i gräset när vi nådde fram till backen; han visade att han inte vill haka på ... :-)  men sen kom han snällt med.

Trots att alpvandringen i Österrike tillhörde en lätt vandringskategori; vi rörde oss på höjdlägen mellan 600 och 1600 m.ö.h., på vägar och stigar - kändes nog de långa stigningarna av. Och sånt kan man ju träna för, och det tänker jag metodiskt göra.

Vandringsledaren Åke W uppmanade oss att regelbundet ta en "mikropaus" i uppförsbackar, och låta andhämtning och puls lugna ner sig, för att sen fortsätta. Det blev många sådana, men rätt snabb anpassade sig kroppen till denna rytm.

Nästa vandring kan gärna gå i tuffare terräng, men då tänker jag var fysiskt bättre förberedd. Kanske också ta en dag "ledigt" från vandrandet för att bara fotografera. Det visade sig var svårt att förena fotografering med att vandra i grupp.

Idag skrev jag en artikel om vandringen som småningom skall dyka upp  i vår lokaltidning Åbo Underrättelser (Finlands äldsta dagstidning).

Nu avslutar jag detta med alperna; borde hinna upp till fritidshuset för att söka hornuggleungar. Och längs vägen norrut lär det finnas en sjungande träsksångare (=sällsynt) som borde kollas in under nattliga timmar ...

Inlagt 2009-07-07 20:50 | Läst 7185 ggr. | Permalink
Mycket spännande läsning.
Och bilden var ju bara helt underbar.
Hoppas du får en fin sommar.
Mvh Lena