FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nya utmaningar


Årets första bild; Buddy i bilen. Åbo 1 januari 2013. Foto: Håkan Eklund.

Kul att skriva 2013. Måste riktigt smaka på siffrorna. Gillar att igen starta från ett "tomt bord", åtminstone teoretiskt sett. Idag skall jag göra upp en ny plan för mitt andra 365-dagars fotoprojekt. Ifjol blev det "bara" 363 fotodagar (av 366 tillgängliga, det var ju skottår), glömde att fotografera under tre dagar.

I år skall jag sätta ribban högre, både gällande bildkvalitet och motivval. Måste tvinga mig till nya grepp, bl.a. skall jag kräva att ett visst antal bilder måste vara tagna med stativ ... Det som jag gillar bäst med detta att ta några bilder per dag är att konstant öva sig i konsten att "hitta bilden i bilden"! Vi ser ju i vidvinkel, och att ur den informationsmassa hitta ett litet fotografiskt utsnitt - är en utmaning i sig.

Bilden ovan får inleda fotoåret. Var ute med hunden mitt på dagen, i regn och snöslask. Jag borde ha haft gummistövlar på i skogen, många låga passager var helt översvämmade. Halvmörkt och trist väder. Väl tillbaka satte jag hunden i bilen, tog ut kameran och fotograferade smältande snö - som inte blev speciellt intressant.

När jag kom tillbaka till bilen såg jag den här bilden, en väntande hund bakom en smutsig och immigt bakruta. Får duga som en start. Nr 1/365.

Inlagt 2013-01-01 12:55 | Läst 1513 ggr. | Permalink
Bra initiativ. Ska försöka genomföra ett sådant projekt i år 2013.