FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nyansskillnad


Plogtiltor längs hundpromenaden, Hirvensalo 27.11.2007.
Foto: Håkan Eklund.

Ibland kunde man förledas att tro att alla novemberdagar är sig lika. Grådaskiga och trista, ibland med en liten solskens stund. Men icke.

Ta kameran med, titta på "dagen", omgivningen genom kameran - och plötsligt inser man en stor nyansskillnad. Från dag till dag.

Idag var det fina morgonljuset från igår borta, likaså de vackra isdropparna i träd och buskar. Istället lite nyfallen pudersnö, bara en aning - men i alla fall. Annars ett "trist" ljus, men i svartvitt helt ok.

Och att fotografera "plogland" (som vi säger hemma i Österbotten) har jag alltid tyckt om. De sönderbrutna plogtiltorna bjuder alltid på ett spännande grafiskt mönster. Här skulle det förstås ha varit kul med stativ, långa slutartider och liten bländare - men en sån lyx kan man inte unna sig under en hundpromenad. Det blir liksom att "hastigt skjuta från höften", med hunden i kopplet.

Men bättre än ingenting brukar jag resonera. Redan det att titta på omgivningen genom kameran känns kreativt. Och då kan man ju lika bra trycka av också.

Inlagt 2007-11-27 10:14 | Läst 9032 ggr. | Permalink