FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Om att belöna sig själv


Huvudlöst. Ekvalla, Åbo 31.1.2013. Foto: Håkan Eklund.

Ibland är det kul att belöna sig själv för något, som en konkret påminnelse om något speciellt. Sånt är rätt kul, som igår när jag i snöslasket traskade in till fotobutiken och köpte ett nytt objektiv! Speciellt kul när en kompis nyligen börjat jobba där.

Affären ifråga hade specialpris på en massa objektiv och andra grunkor, och jag beslöt sonika att uppgradera mitt gamla normalobjektiv med ljusstyrkan 1.8 till Canons EF 1.4 som blir speciellt bra i kombination med "fullformataren" 5 D Mark II.

Det gamla "plastiga" 1.8 köpte jag för många år sen för 99 euro som minne av att jag inte smuttat vin under tre månader ... (efter ett två veckors besök på Madeira ...). Hade inga höga tankar om det objektivet, men kom ändå att gilla det.

Det som jag nu inhandlade är stabilare byggt och kostade 200 euro mera (sparade 173 e jfr med normala priset). Ännu  har jag nog inte "sparat in" priset, men under hela januari har jag inte köpt en enda lunch ute (haft knäckebröd och soppa till jobbet ...) och inte köpt en enda flaska vin . . .
Och dessutom har jag varit mycket flitig på gymmet (där jag är medlem, som "kostar" för varje gång som jag inte är där ... liksom). Dessutom har jag kommit bra igång med "en bild om dagen" och  fått lite honorar för en kolumn i en tidning. Det gäller att hitta på alla möjliga förevändningar, "to justify oneself". Alltså kände jag att det var dags med lite belöning.  Jippiiiiii :-)

Bilden ovan är tagen med det splitternya objektivet, som nu får bli standard för en tid framåt.

Nr 31/365.


Inlagt 2013-01-31 17:01 | Läst 5467 ggr. | Permalink
Härligt och sunt sätt att belöna sig själv - kan nog hända att jag tar efter ... fast det där med gymmet blir svårt ...
Att skippa vinet blir lätt för det dricker jag inte ändå - men kanske lite öl istället då ..
I vilket fall som helst - smart gjort , lycka till med nya objektivet.
//Glenn
Tycker kantskärpan verkar usel då fisken liksom försvinner bakom huvudet :) Grattis och lycka till och jag tycker du har gjort helt rätt. /Frode
Terve!

Gillade din vintriga björkbild mycket.
Rock on!

Tommi