FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Om tingens ordning


Juldagspromenad. Brinkhall, Åbo 25.1.2012. Foto: Håkan Eklund.

Inte mycket till dagsljus idag. Mulet, tjockt snöfall och alldeles tyst i skogen. Gick ut på en skinksmältningspromenad med sonen Robert (22 år) och njöt av att kunna föra en mycket "djuplodande" diskussion om tingens ordning.

Det om något är en "fördel" med vuxna barn, att man plötsligt är på samma nivå - det är bara mängden av erfarenhet och accumulerade upplevelser som skiljer. Samtidigt är det fascinerade att tänka på hur mycket en ungdom vet och kan idag; min världsbild var ytterst begränsad när jag var i samma ålder som sonen  är nu.

Det känns som om ljusår skiljde. Jag gjorde min första Spanienresa efter mitt första år i arbetslivet, som vuxen vuxen, med semesterrätt ... Då var jag 26 år gammal.

Mina föräldrar var gifta med sitt jordbruk och hade varken tid eller råd eller språkkunskap att ta ut oss barn på dylika extravaganser när jag var ung. Och ända fram till mitt första riktiga jobb som yrkesman, gick all ledig tid till att antingen studera eller extraknäcka, för att överleva. Som också var nyttigt och lärorikt.

Jag tog med sonen (på bilden ovan) på ett sista minutenflyg till södra Spanien när han var 10 år, sen hyrde vi bil och levde nomadliv i Andalusien i en vecka, med att titta på fåglar. Sen blev det många motsvarande far och son-resor ännu fem år framåt, när han ännu hade tid (innan flickvänner och annat tog över ...).

Inlagt 2012-12-25 17:29 | Läst 3260 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Precis så var livet för många även här i Sverige. Din uppväxt påminner om min Johns. Han är också född på en lantgård på skånska slätten. Den var inte så stor. Det var jämt ett slit med betorna och djuren.

Därför har jag varit så lycklig när han och vår son varit mycket ute och fiskat tillsammans. Det har förenat de två.

Vi har regn som faller och faller mörkt mitt på dagen. Glädjen är att snart kommer ljuset åter. Ni har mycket snö i vart fall. Det ger lite ljusare tillvaro.

Ha det bra
###¤¤Gun-Inger