FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Oma aika - egen tid


Solnedgång vid Aura å, Åbo. 19 juni 2014. Foto: Håkan Eklund.

Äntligen "egen tid", dvs. lyxen att plötsligt få förvalta över 7/24 ett antal veckor alldeles själv. Det känns nästan overkligt.

På finska säger man "oma aika", och det är just det som min fru och jag brukar säga minuterna innan vi somnar under vardagar (vid midnatt), när man ända in i det sista suttit och jobbat vid datorn och när den egna tiden begräsat sig till några minuter innan sömnen tar över ...

Och nu, minst en månad av egen tid, tid som man kan disponera hur man vill. Det kallas visst semester.

Inledde med att titta på fotboll i två timmar, sen in till ån för att kolla in några motiv, sen igen tillbaka till teven för att se härlig VM fotboll igen. Höll instinktivt på England, men tyckte ändå att det var kul att Uruguay vann - de har väl inte lika mycket att glädja sig åt som rika och bortskämda engelsmän.

Egentligen är det fint att se hur bra de sydamerikanska lagen spelat hittills; de spelar med hela sitt hjärta och själ. Fast nog skulle jag ha unnat Elfenbenskusten att vinna tidigare ikväll, för Afrikas skull. En världsdel som jag delvis förlorat mitt hjärta i.

Nr 170/365.

Inlagt 2014-06-19 23:46 | Läst 3103 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det är kul med fotbolls VM! Ha en fin semester o glad midsommar! LO