FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ont om ljus


Orienteringskontroll i skogen. Hirvensalo, Åbo 16.11.2008.
Foto: Håkan Eklund.

November är inte precis någon favoritmånad för mig. Överlevnadskonceptet handlar om konsten att programmera om sig, både fysiskt och mentalt. Plötsligt blir hemmet, familjen, böckerna och datorn viktigare än vanligt. För ensamma och utstötta måste ju denna tid vara ett helvete, när alla bara försvinner inomhus. Plötsligt känns också den urbant upplysta miljön med alla sina aktiviteter mera attraktiv än rurala miljöer.

Idag igen mulet och vått med ett  dunkelt och tråkigt ljus på 800 ISO-nivå. Det enda sättet att känna ens en gnutta fotoinspiration var att "röra till det". Besökte ett trevligt skogsområdet med en massa fina berg där hunden kunde springa fritt, och han njöt för fulla muggar.

Jag stannade upp för ett passerande "meståg", som på en gång gav liv åt skogen: trädkrypare, kungsfågel, blåmes, talgoxe, tofsmes och svartmes kunde urskiljas.

Måste ta mig i kragen och börja gå på gymmet igen; trots att jag är medlem och betalar för varje månad har jag faktiskt inte varit till gymmet sen i våras ... Allt spring i markerna har gett mig tillräckligt med stimuli under ett halvår, men nu känner jag att det inte räcker längre .

Inlagt 2008-11-16 15:13 | Läst 3170 ggr. | Permalink