FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Överraskningen


Haunis vattenreservoar, Reso 22.8.2009. Foto: Håkan Eklund.

En bit norr om Åbo ligger en sötvattenbassäng. Jag har sett den på kartan men aldrig tänkt på att den skulle vara värd ett besök. De brukar ju alla se så tråkiga ut.

Men se, jag gjorde ett besök för att kolla om det gick att dra en vandringsrutt dit - och möttes av ett härligt insjölandskap! Skulle jag inte ha vetat att det var en konstgjord sjö, så hade jag trott att det var en natursjö. Det finns slipade berghällar (från istiden) på tre sidor, som ser ut som naturliga stränder, sen en vall på den fjärde sidan som idag har naturlig vegetation, att allt ser mycket äkta ut.

Och det gick en färdig vandringsled till sjön och en stig runt hela vattenområdet. I och med att det är ett "vattentag" finns ju inga stugor i närheten, eller annat störande. Enda minuset är bruset från en motorväg en kilometer bort.

Men hit tänker jag komma fler gånger, såg en massa otagna bilder ...

Sjön var en positiv överraskning. Det är ju annars ont om insjöar i SW-Finland, det mesta här är ju gammal havsbotten som odlats upp. Däremot är ju skärgården desto mera omfattande.

Inlagt 2009-08-22 22:11 | Läst 5235 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera