FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Påminner om människor


Fjärde dagen på samma gren. Aura å, Åbo 1.4.2018. Foto: Håken Eklund. Nr 91/365.

Vi har alla upplevt det, hur vi människor är vane"djur". Just det "djur". Hur vi ofta sätter oss på samma ställe vid mötesbord, matbord, etc. Så tycks  också denna hornuggla göra. Kanske det är typiskt för djur? Det invanda?

Jag har nu under fyra dagar gjort ett kort besök till denna hornuggla på dagkvist i en granhäck. Ok, "windbreak" skulle man säga utomlands, en rad med granar vid en odling, som står tätt intill varandra, med full längd. Som skyddar för nordanvinden.

Det finns säkert etthundra träd att välja på, och i trädet där den sitter finns oändligt med alternativ. Men nej, det är samma kvist som gäller, dessutom rätt lågt (bra för oss som fotograferar) och öppet. Nära en väl frekventerad promenadväg. Mycket att titta på, trots att den mest plirar med det ena ögat. Den sparar väl energi för nattens eskapader.

Och trots att Åbonejdens alla ornitologer kollat in fågeln, för årskryss, månadskryss, och trots att många (liksom mig) gått fram till den för en porträttbild, tycks den inte störas av uppvaktningen. Rätt kul.

Inlagt 2018-04-01 14:15 | Läst 1320 ggr. | Permalink
Den trivs där, det ser man ju tydligt :-)
Hälsningar Lena