FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Resefeber


Slocknad skönhet. Hirvensalo, Åbo 10.6. 2014. Foto: Håkan Eklund. Nr 161/365.

Snart börjar resefebern göra sig gällande. Har på olika vägar hittat ett antal människor att återuppta bekantskapen med, både i Vancouver och i Sydney - två stopoverställen på vägen till och från Fiji Isl.

Våren har varit, och är fortfarande, otroligt hektisk. Långa dagar, ingen fritid ... men har ändå lite börjat kolla in gamla kontakter.

Först gällde det Vancouver där jag och frun bodde några månader vintern 1981 och där jag jobbade ("svart") med allt möjligt för att överleva (takläggare, bilmålare, trädgårdsarbetare etc.). Det är speciellt två finlandssvenska emigrantfamiljer som vi vill besöka i Coquitlam, som jag nu igen hittat - och som bor kvar i samma hus som då (för 33 år sen ...). Ingen av oss är speciellt unga längre, men så är det när åren bara rusar iväg - att man knappt hinner med i svängarna.

Sen har jag hittat en avlägsen släkting i Sydney igen, och några kontakter i Fiji (där vi bodde 1984-89). Har kollat in bilder på internet, och känner knappt igen staden Lautoka längre - som var vårt HQ.


Inlagt 2014-06-10 21:25 | Läst 1413 ggr. | Permalink
Oj vilket äventyr ni ska ut på. Förstår det där med rese feber, är själv drabbad av det:)
Ha en fin resa:)
Får önska dig en trevlig resa då. Låter som en rejäl resa du ska iväg på.