FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Senhöstkväll i Vasa


Med hotellreceptionen inom synhåll. Vasa 30.10.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 303/365.

Inlagt 2018-10-30 19:09 | Läst 1258 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det har är en riktigt fin bild tycker jag! Hälsn, LO
Svar från Håkan Eklund 2018-10-31 08:37
En bild med en historia (alla har väl sin ...?). På kvällen när jag skulle ladda ner dagens bild, insåg jag att jag hade fotograferat utan minneskort .... :-((
Hade ett kamerahus som jag inte använt på länge, och tydligen inte ställt in spärr för sånt drummel.
Ok, såg att det gick att öppna hotellfönstret i 7:e våningen, som inte är någon självklarhet numera. Satt och försökte hitta något att fota i halvmörkret, blev några udda rutor.
- haw
Fint med motljusreflexerna i gatstenen!/ Björn T
Svar från Håkan Eklund 2018-10-31 08:38
:-), läs texten ovan ...
- hawk
Jag undrar om bildminnet är likt luktminnet, på så sätt att det kan ge associationer som inte är riktigt sanna? När jag ser den här bilden så tänker jag på Sergels torg här i Stockholm, kan det ha sett ut så här för länge sedan? Men så är det ju inte, för Sergels torg fanns inte på kullerstenstiden.

Så kommer jag också ihåg en gammal (dålig) historia när jag ser att bilden är tagen i Vasa: För länge sedan stod någon i Umeå och ropade över vattnet "Var bor ni?" Men det var långt emellan städerna så det var svårt att höra. Någon ville i alla fall höra frågan igen och ropade tillbaka "vasa?"

Ha det gott! /Thomas
Svar från Håkan Eklund 2018-10-31 08:41
I Vasa finns det faktiskt ett stort och fint "kullerstenstorg"!
Ja, det finns många historier om "Va sa"?

Staden erhöll sina första privilegier 1611 och tilldelades samtidigt namnet Vasa till åminnelse av Sveriges då regerande konungaätt, Vasaätten. Karl IX var den yngste sonen till Gustav Vasa.

- hawk