FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Sista skymningen 2008


Biskopsgatan, Åbo. Nyårsafton 2008. Foto: Håkan Eklund.

Det skymde när jag lämnade jobbet i ändan av Biskopsgatan. Gjorde en sväng till domkyrkan där det fanns massor med folk. Det visade sig vara vigsel, ett par kom ut - ett annat gick in. Borde ha haft tele för att fota dem, istället noterade jag ljuset från kvällshimlen låg ännu kvar på de gamla byggnaderna längs gatan därifrån jag kommit. Det fick bli årets sista skymningsbild.

År 2008 har varit ett givande fotoår med ett antal intressanta fotoresor. Det som fastnat bäst på min egen hårdskiva är intrycken från öknen i Namibien, björn- och vargmöten i Kumho (östra Finland), midnattsvandringar på ön Loppa uppe i Norges Finnmark, sommarveckan i Polen, Grönlandsutflykten i augusti, Åland under hösten, Andalusien i Spanien för en månad sen. Sist men inte minst: alla härliga fotovandringar med labradoren Buddy här i närterrängen där jag bor.

Ute fylls redan himlen med fyrverkeri, och det smäller än värre. Det är årets sista dag; jag önskar alla vänner av leriga skor ett riktigt Gott Nytt 2009!

Skönt att se fram emot ett nytt år i fotografins tecken!

 

Inlagt 2008-12-31 19:25 | Läst 7200 ggr. | Permalink
Gott nytt 2009 Håkan, mina skor äro ej leriga men de slirar hej vilt, ute är de glashalt, iskallt och det blåser stormbyar...lilla voffsingen blåste iväg faktiskt och jag for efter henne...ha dé, hälsningar Silja
Svar från Håkan Eklund 2008-12-31 21:17
Gott Nytt År Silja!, här är det ännu lungt (förutom alla smällare ...).

Håkan