FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Smått lurad


Vid kajen. Aura å, Åbo 26.4.2012. Foto: Håkan Eklund.

Egentligen känner jag mig lite lurad. Jag råkade gå in på hemsidan http://www.vuodenlehtikuvat.fi/english.html, där årets finska pressfotopristagare presenteras. Först ser jag att priset på deras publikation bara är 12 euro om man beställer den via nätet, jämfört med de 20 euro som jag betalade i bokhandeln.
Sen finns det fler bilder på nätet än vad som finns i boken, och då blir man ju inte glad. Nåja, sånt här får man väl ta med ro - men visar på den problematik och kluvenhet som dagens mediala och virtualiserade värld bjuder på.

Sen är det ju en helt annan sak att jag inte är så där alldeles imponerad av bildskörden, och den uppfattningen fick jag redan innan jag kände mig lurad ... Skulle jag se bilderna i sitt rätta sammanhang, i de tidningar/tidskrifter där de publicerades - kanske jag ändrar åsikt. Om layouten och textmaterialet är bra vill säga. Detta med pressbilder handlar ju om hur det hela är paketerat och presenterat.

Inlagt 2012-04-26 18:52 | Läst 3971 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det högre priset kanske beror på den snabba värdeminskningen av Euron? :-P
Vid besök Finland tiden efter att de gick med i Eurozonen så fick jag ofta laddade frågor om varför Sverige behåller sin usla valuta. Det är kanske något som han i gult som "vaktar" pollaren i din bild också funderar på eller så funderar han på hur STX är som arbetsgivare.
Ha de'
Johan