FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tomma tunnor i Nevada

Miljökonst i Åbo 24.2.2016. Foto: Håkan Eklund. Nr 55/366.

Kunde inte låta bli att tänka på ordspråket "Tomma tunnor bullrar mest", när jag i morse lyssnade på Donald Trumps segertal i Nevada. Mannen kan varken hålla tal eller tycks ha någon som helst substans att komma med. Det är ju i sig inget nytt, men jag kan verkligen inte förstå hur många nyttiga idioter det tycks finnas bland republikanernas anhängare som stöder en sån här skrävlare.

Det enda han upprepade var muren mot Mexiko som han skall låta bygga, som mexikanarna själva skall tvingas finansiera. Vad är det för prat från en person som vill bli president för en stormakt?

Vet han faktiskt så lite om hur ett demokratiskt land fungerar? Och de som röstar på honom verkar ju vara än dummare!

De saker som herr Trump vill åstadkomma kan fungera i en diktatur, där ingen vågar säga emot, men i USA? Kanske han ställer upp i fel land?

Det var mycket som också Obama ville åstadkomma, men i praktiken är det inte så mycket som en enskild människa får till stånd i system där det finns så många andra viljor. Och i USA står ju hela  tiden halva befolkningen på bromsen, som gör allt för att sabotera sittande president. Då går allt ännu mera långsamt framåt.

Det är lätt att förstå att vanligt folk är frustrerade på politik, byråkrati - maktens korridorer. Men nog måste väl en populistisk presidentkandidat ha mera substans att komma med än vad Trump lyckas prestera. Våra egna populistiska politiker i Finland framstår som rena rama proffs, i jämförelse.

Ordspråket ovan syftar på att det ofta är personer som är dåligt insatta i den fråga som diskuteras, som gör mest väsen av sig och har de mest bestämda åsikterna. Är huvudet tomt låter man munnen göra jobbet så att säga.Tomma tunnor bullrar mest då de är utan innehåll, tomma . . .


Vad och vem som ligger bakom graffitibilden ovan har jag ingen aning om, råkade få syn på den idag (igen) nära en sportaffär som jag besöker då och då.

Inlagt 2016-02-24 12:52 | Läst 1339 ggr. | Permalink
jag förstår inte fenomenet Donald Trump. Redan oavsett hans budskap har han en så arrogant och osympatisk framtoning att det borde avskräcka - Bert Karlsson i kvadrat.
Ordspråket är "tomma tunnor bullrar mest". Det är inte så många numera som har hört hur en traditionell tunna av trä, sammanhållen av järnband, låter när den i tomt tillstånd rullar på en ojämn stenläggning. Ett rent enormt buller - högt, samtidigt som instängt.
Svar från Håkan Eklund 2016-02-24 14:35
Ja, nyttiga idioter finns det tydligen gott om. Och teve-kändisar med pengar tycks vara dagens gudar; skulle en okänd fattig säga samma saker skulle hen hamna in på anstalt.
- hask
Om man vill ha en inblick i fenomenet Donald Trump är den här dokumentären en bra start:
http://www.imdb.com/title/tt1943873